New addition reflects better on hotly disputed garage | East Villager & Lower East Sider

New addition reflects better on hotly disputed garage

Photo by Lincoln Anderson
Photo by Lincoln Anderson

Work is still underway on the three-district Department of Sanitation garage at Spring and Washington Sts., including adding energy-efficient, rotatable, vertical slats on the building’s southern side. A construction worker on the street observing the slats’ installation the other week said they will be electronically controlled, and will be used to deflect sunlight away from the building’s interior in summer, helping to keep it cool, and alternately to bounce light into the building’s interior in winter, helping to keep it warm. However, the high-tech panels aren’t likely to cool off neighboring residents, who are still hot under the collar — make that boiling mad — over the massive garage having been sited in Hudson Square, charging that it violates “fair share” regulations.